Starten på #Charity7Summits

Om Casper og starten på #Charity7Summits

#Charity7Summits startede tilbage i slutningen af 2018, forinden hed projektet The7Summits og var startet af Casper. Casper havde sat sig målet at gennemføre The7Summits, som har været en drøm for ham lige siden han var en lille knægt, men først i 2017 opstod muligheden for det.

Casper hedder Casper Thusholt Larsen og født i 1984. Han bor i Svinninge, nær Holbæk på Vestsjælland. Casper bor i hus sammen med sin kone Dina og deres to børn Filippa og Villads. Dina og Casper købte huset tilbage i 2006, og de har gennem årerne renoveret det, fra kælder til kvist. Til daglig arbejder Casper hos enzymgiganten Novo Zymes. Casper er ansat i afdelingen SCO, som ligger i Kalundborg og der har han med færdigvarerne at gøre.

Da Casper var yngre spillede han håndbold på højt plan, og var med i ligatruppen i TMS Ringsted. Dengang var han meget fokuseret på håndbolden, men han havde stadigvæk drømmen om det ekstreme i baghovedet. Han kom desværre ud for en masse skader, som gjorde at han måtte stoppe sin håndboldkarriere.

I 2012 ramte en arbejdsulykke ham, som resulterede i at han ikke kunne arbejde i næsten tre år og krævede fire operationer. Hård træning, viljestyrke og massere af gåpåmod hver dag, har gjort at han er nået til et punkt, hvor han kan træne for fuld styrke igen. Han er derfor begyndt at løbe en masse Trail- og Ultraløb og træner i gennemsnit 20 timer om ugen. Træningen indebærer bl.a. løb, vandring, styrke- og coretræning, samt klatring i Holbæk Klatreklub. Men vigtigst af alt, så laver han en masse stabiliseringstræning, for at undgå flere skader.

Målet er løbende at være i så god form som muligt, og op til et løb eller en ekspedition vil han have formen til at toppe. Casper ved at han har viljen til at nå sine mål og vil derfor forfølge hans drøm.

Han vil derfor gerne opfylde drømmen, som han altid har haft. Casper har altid elsket det ekstreme og vil derfor gerne prøve sig selv af, i måske det mest ekstreme man kan forestille sig. Nemlig bestigningen af Seven Summits: Aconcagua, Denali, Mount Elbrus, Mount Vinson, Kosciuszko, Kilimanjaro og ikke mindst verdens højeste bjerg Mount Everest. Seven Summits, er de 7 højeste bjerge på de 7 kontinenter. Der er 6 danskere som har gennemført bestigningen af Seven Summits, Casper håber han bliver den 7. Link: http://www.mountains.dk/seven-summits/.

 

Casper begyndte derfor jagten på The7Summits i februar 2018, hvor han rejste til Afrika for at bestige Kilimanjaro, som er Afrikas højeste bjerg. En bestigning som han lykkedes med og dermed fik han sin første Summit af de 7. Forinden havde han startet sit bjergeventyr med at bestige Nordafrikas højeste bjerg Toubkal i januar 2018.

 

Casper hørte om Legeheltene i forbindelse med forberedelserne til rejsen til Rusland i juni 2019, hvor han skulle bestige Europas højeste bjerg Elbrus, der er 5.642 m højt. Han tænkte med det samme, at her var der en oplagt mulighed for at give noget videre. Han kunne kombinere hans drøm om det ekstreme og samtidig samle penge ind til fordel for børn på danske hospitaler. Hermed opstod ideen til #Charity7Summits som støtter initiativet Legeheltene.

Casper mener, at alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Hvert år indlægges ca. 60.000 børn i Danmark, og han vil gerne være med til at give de indlagte børn en mere aktiv hverdag med plads til leg og bevægelse.

Caspers familie har altid støttet ham i alle hans tidligere projekter. I dette projekt har Dina og Casper sammen sat sig ned og snakket det hele igennem. For at #Charity7Summits skal blive en mulighed, skal familien og vennerne støtte op omkring det. Der vil nemlig være mange dage, hvor han ikke er hjemme. Dina er alene hjemme med børnene, familien og vennerne hjælper til og drømmen er begyndt at tage fart. Casper har fået den fulde opbakning, som han er evig taknemlig for.

#Charity7Summits er i 2019 for alvor kommet på banen og indsamlingen til Legeheltene begyndt. Casper drømmer om at udbrede historien om drømmen og projektet #Charity7Summits så mange flere vil komme til at støtte projektet og derved hjælpe med at samle penge ind til Legeheltene.

For at dette kan blive en realitet har Casper valgt at stifte foreningen #Charity7Summits, det forventes at foreningen kommer op i efteråret 2019. En forening med en bestyrelse, dette giver en mulighed for at samle et stærkt team omkring Casper og #Charity7Summits. Casper ønsker at det skal være muligt for andre at blive en del af projektet. Man vil blive en del af teamet hvor man kan bidrage med at promoverer #Charity7Summits, søge sponsorater, tage med på rejserne, hjælpe familien hjemme, være en aktiv hjælp til arrangementer mv. Ved at samle en forening med mange gode kræfter og kompetencer kan vi sammen hjælpe langt flere børn.