Sikkerhedsugen

Børn cykler, løber, klatrer og hopper. De leger på værelset, på legepladsen, på stranden og i skoven. Børn oplever verden ved at smage på den og røre ved den – det er en del af deres udvikling, og det skal de have lov til.

Men faktisk kommer ca. 150.000 børn under 15 år hvert år ud for en ulykke og må en tur på skadestuen. Med læringsmaterialet Sikkerhedsugen, som er målrettet institutioner og indskolingen, sætter Børneulykkesfonden fokus på forebyggelse af børneulykker. Formålet er, at børnene på en aktiv, sjov og involverende måde bliver bevidste om, hvordan de i hverdagen kan blive gode til at passe på sig selv og hinanden. Sikkerhedsugen afholdes i uge 9.

Hvert år udvikles et nyt tema til Sikkerhedsugen – og i 2019 er temaet bakterier og kemi. Sikkerhedsugen 2019 er udviklet af Børneulykkesfonden i samarbejde med pædagogiske fagpersoner og er bygget op omkring en række aktivitetskort, hvor bevægelse, leg og læring om bakterier og kemi kobles sammen.

Sikkerhedsugen er målrettet børn i alderen 5-9 år, og formålet med kampagnen er at lære børn i børnehaven og indskolingen om bakterier og kemi. Sikkerhedsugen giver ideer til, hvordan man kan beskytte sig imod smitte med bakterier. F.eks. lærer børnene, hvorfor det er vigtigt altid at vaske sine hænder efter toiletbesøg, og om faren ved giftige kemikalier i f.eks. rengøringsmidler.

I Sikkerhedsugen 2019 er frk. Mops en central figur. Hun kan lide at holde orden og gøre rent, og hun ved alt om, hvordan man kommer støv og onde bakterier til livs. Frk. Mops er hovedperson i flere af legene, og årets kampagnepakke indeholder desuden også 25 minibøger med en historie om frk. Mops kamp mod bakterier og snavsede fingre.

Læs mere på: https://sikkerhedsugen.dk/